Van één tractor tot een bloeiend transportbedrijf

Geschiedenis

In 1973 kocht Koos van Gaalen zijn eerste tractor. Hij verzorgde het transport voor een aantal klanten waarmee hij door de jaren een sterke band opbouwde. Vanuit zijn huis regelde hij het klantcontact, de planning en de administratie. Zijn harde werken wierp z’n vruchten af, het bedrijf groeide gestaag. In 1974 nam Koos een medewerker in dienst en schafte hij een tweede tractor aan.

 

Van groenten tot grondbewerking

In die tijd was Transportbedrijf Koos van Gaalen gespecialiseerd in het vervoer van bladgroenten in het voorjaar en tomaten en komkommers in de zomer. Tijdens minder drukke periodes, vooral in het najaar en de winter, richtte Koos zich op machinale grondbewerking met zijn agrarische loonbedrijf.

 

De volgende generatie

In 1985 trad Arco van Gaalen, zoon van Koos, toe tot het bedrijf. Een logische keuze, aangezien Arco al van jongs af aan actief was binnen het bedrijf van zijn vader. In die tijd besloten Koos en Arco om zich volledig te richten op transport. Hij verkocht het grondbewerkingsbedrijf. In 1994 schafte hij de eerste vrachtwagen aan en bouwde hij het tractorvervoer geleidelijk af. Nieuwe markten werden verkend en het bedrijf slaagde erin om jaarrond transportdiensten aan te bieden.

 

Een mijlpaal: ons eigen bedrijfspand

Een belangrijke mijlpaal is de bouw van een eigen bedrijfspand. In 2008 werd Transportbedrijf Koos van Gaalen eigenaar van een stuk grond op het ABC-Westland-terrein in Poeldijk. Er kwam een modern pand met voldoende ruimte voor planning, administratie en een werkplaats voor klein onderhoud aan de vrachtwagens. Nog altijd is dit onze thuishaven.

 

Groei door overnames

In 2007 zette Transportbedrijf Koos van Gaalen een grote stap door Transportbedrijf van den Akker BV uit Maasdijk over te nemen. Deze overname resulteerde in een uitbreiding van ons wagenpark met 15 voertuigen en evenveel nieuwe medewerkers. Een jaar later, in 2008, volgde een tweede overname van Transportbedrijf Theo Hollestelle uit Naaldwijk, inclusief hun materieel en enkele medewerkers. Hiermee namen we ook SCA Packaging (tegenwoordig DS Smith Packaging) uit De Lier over als grote opdrachtgever. In 2010 namen we Van der Hout Transport uit ‘s Gravenzande over, inclusief 11 vrachtwagens, waarvan we 6 behielden. Van der Hout Transport was vooral bekend om het bloembollentransport en was ook actief in het vervoer van zeecontainers. Na ruim een jaar hebben we in goed overleg besloten dat Van der Hout Transport BV zelfstandig verder zou gaan. De laatste overname dateert uit 2015. Toen hebben we alle voertuigen van Jan Beek Transport uit De Lier overgenomen. Beek Transport was de vaste transporteur van Versland Selection in Poeldijk met 5 vrachtwagens. Ook de chauffeurs gingen mee in de overname.