Certificeringen

Keurmerk Transport & Logistiek waarborgt kwaliteit

Ons bedrijf is trotse drager van het KEURMERK TRANSPORT & LOGISTIEK. Dit prestigieuze keurmerk is gebaseerd op het bekende INK-managementmodel. Het keurmerk toetst transportbedrijven op tien essentiële managementaandachtsgebieden om hoogstaande kwaliteit te waarborgen. Het behalen van dit keurmerk vereist een solide voorbereiding, constante aandacht en voortdurende verbetering. Om de naam en waarde van het keurmerk hoog te houden, worden elke drie jaar audits uitgevoerd. Het Keurmerk Transport & Logistiek is een overkoepelend keurmerk dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten. Het regelt precies de zaken die belangrijk zijn bij het uitbesteden van vervoer. Het keurmerkreglement is gebaseerd op het internationaal erkende EFQM-model, waardoor zowel Nederlandse als buitenlandse klanten verzekerd zijn van hoogwaardige kwaliteit. 

Ecostars: duurzaamheid in transport

Als erkenning voor onze duurzame prestaties in vrachtvervoer, zijn we aangesloten bij Ecostars. Ecostars is een erkenningsregeling voor vervoerders van vracht en personen. Deze regeling omvat een breed scala aan vervoerders, variërend van nationale en internationale vervoerders tot kleine, onafhankelijke vrachtrijders. Om in aanmerking te komen, moeten vervoerders actief zijn in Rotterdam en omgeving, of hier hun thuisbasis hebben. Bedrijven worden beoordeeld op duurzame prestaties, zoals voertuig- en brandstofkeuze, evenals het verduurzamen van bedrijfsprocessen. Hoe meer sterren een bedrijf behaalt, des te beter presteert het op het gebied van duurzaam transport en distributie. Als deelnemer ontvang je bovendien gratis advies om de volgende ster te behalen.

QS voor ketenborging en voedselveiligheid

Wij zijn gecertificeerd volgens het QS-systeem, een Duits kwaliteitssysteem dat garant staat voor de kwaliteit en voedselveiligheid van producten in de hele keten. Het QS Logistic certificaat vereist naleving van strikte eisen als het gaat om hygiëne, klachtenafhandeling, crisismanagement, temperatuurbeheersing en andere aspecten van voedselveiligheid. Door ook het transport te certificeren, biedt QS een volledig inzicht in de keten. QS garandeert daarom dat producten van teler tot winkelschap voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit onderscheidt QS ten opzichte van andere kwaliteitssystemen. Daarnaast omvat het QS-systeem uitgebreide controle in de hele keten, inclusief transport en opslag, hygiëne en traceerbaarheid. Dit alles om mogelijke risico’s voor voedselveiligheid snel te identificeren en aan te pakken. 

Lean & Green: samen CO2 reduceren

Bij Transportbedrijf Koos van Gaalen nemen we actief deel aan Lean & Green, het leidende CO2-reductieprogramma voor de logistieke sector. Dit programma heeft als doel om de CO2-emissie binnen de logistiek structureel te verminderen, door samen te werken, kennis te delen en de implementatie van slimme en effectieve maatregelen. Als deelnemer aan Lean & Green streven we naar duurzame oplossingen en optimale logistieke processen. We zijn toegewijd aan het verminderen van onze ecologische impact en het creëren van efficiëntere logistieke processen.