Artikel Thermo nieuws

"Wat begon met 1 tractor is uitgegroeid tot een wagenpark met de milieuvriendelijkste motoren"

Onlangs ontving vestiging Maasdijk van Thermo King Transportkoeling een overheerlijke slagroomtaart. De afzender was transportbedrijf Koos van Gaalen uit Poeldijk. “Wie goed doet, goed ontmoet”, aldus directeur Arco van Gaalen. Voor de redactie aanleiding om meer te willen weten over dit Westlandse transportbedrijf.Vader Koos van Gaalen kocht in 1973 zijn eerste tractor waarmee hij het transport verzorgde voor een aantal klanten met wie hij in de loop der jaren een band had opgebouwd. De laatste jaren is het transportbedrijf flink gegroeid waardoor Van Gaalen behoorlijk veel slagkracht en capaciteit in huis heeft om snel te kunnen handelen op aanvragen van klanten. Hierdoor worden vervoersopdrachten met succes opgepakt. Die manier van werken slaat aan. Dat blijkt wel uit de langdurige relaties die het transportbedrijf heeft opgebouwd met een groot aantal gerenommeerde opdrachtgevers.


Beloofd is beloofd

Gevestigd in het Westland heeft Koos van Gaalen veel regionale klanten. “Wij vervoeren dan ook voornamelijk groente en fruit van de kwekers naar de handel, maar ook van de handel naar de retail”, vertelt Arco van Gaalen. “Daarbij zijn we vooral actief in Zuid-Holland, Noord-Holland, Zeeland en NoordBrabant. Verder bevoorraden wij supermarkten en charteren wij trekkers voor het ferrytrailer transport.” De producten die Koos van Gaalen Transportbedrijf vervoert zijn dagvers. Arco: “Tijdsdruk is kenmerkend. Omdat wij overal wel groupage-auto’s hebben rijden, kunnen wij hier heel snel op reageren. Maar we hameren ook op betrouwbaarheid. Wij gaan de uitdaging graag aan en doen daarna ook wat we hebben beloofd. De klant wil in principe alleen maar horen dat het goed komt en dat lukt ons aardig gezien de uitbreiding van werk en klantenkring.” 

 

Certificeringen

Naast snelheid en betrouwbaarheid zet Koos van Gaalen Transportbedrijf hoog in op duurzaam ondernemen. De laatste twee jaar heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in een ‘schoon’ wagenpark met als resultaat een vloot die minimaal Euro-5 is en waarvan zelfs 25% Euro-6. Maar er is meer. ”In de regio waren wij de eerste met het Keurmerk Transport en Logistiek Nederland. En ook het Ecostars 5 sterren certificaat en het Duitse Qualität & Sicherheit Logistics keurmerk hebben wij als eerste in Nederland behaald. Het laatste is van toepassing om de gehele keten naar de Duitse supermarkten gecertificeerd te laten verlopen. Naast deze certificeringen vervullen onze medewerkers een belangrijke rol. Totaal zijn we met 60 mensen en we werken alleen met eigen chauffeurs. De meeste medewerkers komen uit de regio en hebben een juiste mentaliteit en werkhouding. Dat is belangrijk naar de klant toe, zij zijn tenslotte ons visitekaartje.” 

 

Power

Het wagenpark telt momenteel 48 voertuigen waarvan 33 trekkers, 14 bakwagens en één grote bestelwagen. Daarnaast heeft Koos van Gaalen Transportbedrijf 20 eigen koeltrailers. De laatste levering van koelmachines betreft het type T-1000R-Spectrum van Thermo King. Deze multi-temp koelmachine wordt door Koos van Gaalen als single-temp machine gebruikt. Arco legt uit: “De verdampers van deze machines zijn minimaal van dikte waardoor wij in de laadruimte zo min mogelijk hoogte inleveren. De verdampers hangen dus gewoon naast elkaar voorin tegen het plafond. Onze bakwagens hebben een laadklepgesloten achterzijde en gaan vaak open en dicht. Daarom hebben we gekozen voor de T-1000R-Spectrum omdat deze power genoeg heeft om de laadruimte op temperatuur te houden.” Naast de T-1000R koelmachines heeft Koos van Gaalen ook trailer koelmachines van Thermo King. Deze worden onderhouden door Thermo King Maasdijk. “De manier waarop wij werken, verwachten we ook van onze leveranciers. Afspraak is afspraak. Als de monteurs van Thermo King goede service verlenen en alle lektesten en onderhoudsbeurten weer vlekkeloos zijn verlopen in een kort tijdsbestek, dan vinden we het leuk om onze waardering hierover uit te spreken. Dan kun je wel een fles wijn neer zetten, maar wat is er leuker om tijdens de koffie een grote slagroomtaart aan te snijden van een tevreden klant?”, aldus Arco van Gaalen. 

 

Bron: www.thermoking.nl

 

Rellebel