Historie

Het begon allemaal met 1 tractor...

Koos van Gaalen kocht in 1973 een tractor en ging het transport verzorgen voor een aantal klanten met wie hij in de loop der jaren een band had opgebouwd. Vanuit zijn huis zorgde hij voor het contact met klanten, de planning en de administratie afhandeling. Zijn toegewijde manier van werken had succes. Het bedrijf groeide gestaag. In 1974 nam Van Gaalen een medewerker aan en werd een tweede tractor aangeschaft..

 

 


 

 

Machinale grondbewerking

De transportwerkzaamheden van Transportbedrijf Koos van Gaalen BV waren voornamelijk gericht op het vervoer van bladgroenten in het voorjaar en tomaten en komkommers in de zomer. In minder drukke tijden, met name in het najaar en de winter, had Van Gaalen een agrarisch loonbedrijf en werd hij ingezet voor machinale grondbewerking. 

 

 

 

Jaarrond transport

In 1985 kwam zoon Arco van Gaalen het bedrijf versterken. Een voor de hand liggende keuze. Van kleins af aan was Arco al actief in het bedrijf van zijn vader. In die tijd besloot Van Gaalen ook om de focus volledig op het transport te leggen. Het grondbewerkingsbedrijf waar hij ook actief in was werd verkocht. In 1994 werd de eerste vrachtwagen gekocht en werd het tractorvervoer langzaam afgebouwd. Nieuwe markten werden aangeboord en het bedrijf slaagde erin om de wagens jaarrond te laten rijden.

 

 

Nieuw pand

Nog niet zo heel lang geleden was het nieuwe pand een grote mijlpaal voor het Transportbedrijf. In 2008 werd een nieuw stuk land op het ABC terrein te Poeldijk gekocht en begon de bouw van een modern pand in samenwerking met Final Select. Dit paprikasorteer- en opslagbedrijf was ook op zoek naar een nieuwe ruimere locatie en zodoende werd er besloten om gezamenlijk een pand te bouwen met alle mogelijke faciliteiten om de klanten te bedienen.

 

 
vlnr Arco v Gaalen, Barry van der Lans en
Koos v Gaalen


Koos van Gaalen slaat de 1e paal
op 23 mei 2008. Barry, Wim en
Paul van der Lans en
Arco van Gaalen kijken toe

 

 

Overnames
In 2007 nam transportbedrijf Koos van Gaalen BV een grote stap. Transportbedrijf van den Akker BV uit Maasdijk werd overgenomen. Dit betekende een uitbreiding van het wagenpark met 15 eenheden en net zoveel medewerkers. Deze vrachtwagens werden volledig geïntegreerd.

Een jaar later in 2008, volgde een tweede overname van Transportbedrijf Theo Hollestelle uit Naaldwijk met materiaal en een aantal mensen. Daarmee werd ook SCA Packaging (tegenwoordig DS Smith Packaging) uit De Lier als grote opdrachtgever overgenomen.

In 2010 werd de failliete boedel van Van der Hout Transport uit 's-Gravenzande overgenomen. Dit betrof in totaal zo’n 11 wagens waarvan er 6 werden overgenomen. Van der Hout Transport was en is vooral bekend om het bloembollentransport en ze waren ook actief in de zeecontainers. Na ruim 1 jaar is Van der Hout Transport BV weer doorverkocht aan een andere eigenaar en behoort het niet meer tot de Van Gaalen Groep.

 
  

 

 

Rellebel